fbpx
hester@decommunicatiecoach.net | 06 45 39 47 84

Customer loyalty Part 2

Je hebt tevreden klanten en loyale klanten.

Tevreden klanten zijn echter niet automatisch loyale klant. Tevredenheid is wel een vereiste, maar nog geen garantie voor klantloyaliteit. Het is belangrijk dat jouw klant een goede beleving heeft van het salon bezoek. Dit wordt als vanzelfsprekend gezien door je klant.

In mijn nieuwsvideo vertel ik je hier meer over:

Onder de video geef ik je nog 6 gratis tips! Wil je de andere tips over customer loyalty en een gratis enquete formulier downloaden? Klik dan op deze link:

https://www.decommunicatiecoach.net/customer-loyalty/

(als je het enquête formulier download krijg je een 5 stappenplan erbij wat je precies kan doen om het enquête formulier succesvol te laten zijn)

Tip 1:

Los de klachten altijd goed op!

 

Er is een klacht van een klant gekomen. Wat doe je nu???

Je kent het waarschijnlijk wel, dat er een klant langs komt of dat een klant je belt dat ze niet tevreden is. Dit is nooit leuk en het laatste wat je wil is dat je salon een slechte reputatie krijgt.

Dus is het van groot belang dat je de klacht oplost.

Wat ik veel tegen kom in mijn trainingen als we het hebben over dit onderwerp, is dat het vaak gaat over wiens “ schuld” het eigenlijk is. Het gaat er niet om wie een fout heeft gemaakt of wie er gelijk heeft. Wat belangrijk is dat je klant de moeite heeft genomen dat hij of zij je nog een kans geeft om het goed te maken. Zie en voel het vooral als een cadeau en maak het weer goed. En ontevreden klant kan veel “ schade” berokkenen aan je salon door aan veel mensen te vertellen wat er fout is gegaan en waarom zij zo ontevreden is. En dat is het laatste wat je wilt.

Het mooiste is dat je klant aan iedereen vertelt hoe goed zij geholpen is in jullie i salon en dat vooral iedereen naar jullie salon moet gaan. En dat gebeurt als je een klacht altijd goed oplost.

 

Wil je ook dat elke medewerker weet hoe ze met klachten om moet gaan? Ik heb hier een methode voor ontwikkeld hoe je een gesprek kan voeren met je klant zodat je een nog trouwere klant terug krijgt dan je al had.

 

Tip 2:

Spaarsysteem:

Doordat de klant de mogelijkheid heeft om punten te sparen bij besteding van een x-bedrag, en deze in kan wisselen voor bepaalde beloningen, zal de klant eerder terugkeren naar uw salon. Dat is geen hogere wiskunde!

Ook blijkt je klant minder waarde te hechten aan kleine prijsverschillen bij concurrenten wanneer hij bij uw salon punten kan sparen.

Het loyaliteitsprogramma werkt in principe als een directe beloning voor trouwe klanten.De voordelen van een spaarsysteem is:

  1. Actieve klantenbinding
  2. Realiseren van meer omzet
  3. Meer contact met de klanten
  4. Gratis mond-tot-mond reclame
  5. Weinig arbeid, veel effect!

 

Tip 3:

Stuur je klant een verjaardagskaart per post.

Er is niks zo persoonlijk om een kaart via de post te ontvangen. Tegenwoordig wordt er veel per mail verzonden maar zeg nou zelf…. Je vindt het zelf ook hartstikke leuk om een kaart per post te ontvangen.

 

Tip 4:

Mond op mond reclame

Beloon je vaste klant wanneer ze over je praat en ervoor zorgt dat er nieuwe klanten naar je salon komen. Mond-tot-mond reclame is nog altijd de meest effectieve manier van reclame. De klant is koning, behandel jouw vaste klant daarom met veel respect en zorg voor een onvergetelijke ervaring. Alleen op die manier zullen ze je ook aanraden bij hun vrienden en zo kun je weer nieuwe klanten werven. Moedig mond-tot-mond reclame dan ook aan, bijvoorbeeld door een speciale actie. Brengt een bestaande klant een nieuwe klant binnen? Dan krijgt zowel de nieuwe klant als de bestaande klant een korting of extraatje.

 

Tip 5:

Bel een klant op die lang niet geweest is.

Het komt wel eens voor dat je een bepaalde klant een poosje niet in je salon gezien hebt. Dan kan jij je gaan afvragen en zelf allerlei redenen gaan bedenken waarom die klant niet meer komt. Het beste is om zelf je klant te bellen. Het is persoonlijk en je toont interesse door te vragen wat precies de reden is dat ze jouw salon niet meer bezocht hebben.

Het mes snijdt aan twee kanten: Jij weet de echte reden waarom je klant niet meer komt en je klant voelt zich echt gewaardeerd omdat je hem of haar mist. En echt…… je klant vindt het leuk dat je belt! Ga nu niet bedenken dat je ze lastig valt of alle andere redenen om het niet te doen. Kom in actie!

Luister naar je klant wat precies de reden is en leer van het moment. Je kan ze wat aanbieden om terug te komen maar leg er niet de nadruk op.

 

Tip 6:

Denk vanuit de klant, niet vanuit je bedrijf

 Veel bedrijven denken vanuit zichzelf. Wat zou ik het liefste willen? Hoe zou ik behandeld willen worden? Op zich niks mis mee. Maar denk ook vanuit de klant. Maak niet de fout om te denken dat jouw manier voor elke klant werkt. Natuurlijk is het goed om mensen te behandelen zoals jij behandeld wil worden, maar iedereen is verschillend. Elke klant heeft een andere manier van werken. Pas jouw klantcontact daar op aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je elke maand de inspiratie mail ontvangen

Daarin ontvang je waardevolle tips, aanbiedingen en nog veel meer moois! Schrijf je in!

Gelukt, je bent ingeschreven!