fbpx
hester@decommunicatiecoach.net | 06 45 39 47 84

Customer loyalty

Wat wil je klant nou ECHT?

 

Ik doel specifiek op mijn vaste klanten. Ik zou wel graag willen weten wat ik goed doe,  maar ook waar hun behoeften liggen. Zij zijn belangrijk voor mij en mijn bedrijf. Bij vele verschillende salon bezoeken of in trainingen die ik geef aan  andere ondernemers, merk ik vaak dat er veel tijd geïnvesteerd wordt in het werven van nieuwe klanten………

But what about your loyal Customer?

 

Ik investeer graag in de relatie die ik heb opgebouwd met mijn huidige klant! Zij zijn al een ambassadeur van mijn salon. Zij zijn al loyaal, en ik neem loyaliteit niet als vanzelfsprekend. Dus ik heb een zeer goede reden om mijn vaste klanten gelukkig te houden.

 

Maar wat wil mijn klant nou echt? Ik heb een filmpje voor je gemaakt waarin ik je een tip geef over Customer loyalty. (maar lees scrol daarna zeker nog verder naar beneden want ik geef nog 7 gratis tips aan je)

Ik heb een enquete formulier gemaakt specifiek gericht op de beauty branche. Waar ik ook aan gedacht heb is dat hij makkelijk door je klant is in te vullen waardoor het niet veel zal tijd kosten. Als jij een klein beetje tijd wil investeren om waardevolle inzichten te krijgen kan ik je aanraden om de enquete formulier te downloaden.

Als je het enquête formulier download dan vertel ik je in 5 simpele stappen wat je precies moet doen om de enquete formulier waardevol te maken.  Zodat jij de stappen kan maken die nodig zijn voor je salon.

Heel veel succes en ik ben benieuwd wat de resultaten zijn.

Ps wil je meer tips? Wil je een training volgen over communicatie? Kijk dan even verder op mijn website

Ik deel graag mijn kennis met jullie en daarom geef ik je nog 7 tips over customer loyalty

 

Tip 1: 

Vervolg afspraak maken

Je zorgt ervoor dat je klant meer loyaler is aan jou als je elke keer een vervolg afspraak met ze maakt. Het is super handig om verschillende redenen.

 • Je klant komt daardoor veel regelmatiger (gemiddeld 2x per jaar vaker)
 • Je wordt minder gebeld waardoor je minder gestoord wordt als je met je klanten bezig bent
 • Het haar van je klant zit altijd goed omdat ze direct een vervolg afspraak inplannen.

Uit ervaring in mijn trainingen merk ik dat haarstylisten er vaak moeite mee hebben om dat te vragen aan je klant.

In mijn training Amazing Advice leer ik je hoe je makkelijk een vervolg afspraak met je klant kunt maken.

 

 

Tip 2:

Verras je klant eens met een cadeautje

Cadeautjes krijgen is altijd leuk!

Het geeft je een goed gevoel, je wordt er blij van, je krijgt een gevoel van waardering, je vindt het leuk dat iemand aan je gedacht heeft, je onthoudt het moment dat je het kreeg.

Geef jouw klant dat heerlijke gevoel, geef ze een reden om bij je terug te komen! Dit kun je doen door ze een keer een product te geven, een kaartje te sturen, wat extra lekkers bij de koffie, een Quick updo te geven enz enz.

Wat ga jij je klant geven?

Of misschien geef je al Cadeautjes aan je vaste klant? Dan zou ik graag willen weten welke dat zijn!

 

 

Tip:3

Bied geweldige klantenservice

Goede klantenservice betekent dat je die extra stap zet om aan de behoeften van je klanten tegemoet te komen en hun zorgen en klachten naar tevredenheid afhandelt. Zorg ervoor dat je klant een heerlijke tijd heeft als ze bij jouw in de salon is. Denk vooruit wat de behoeften van de klant kunnen zijn en biedt die dan aan voordat de klant er zelf naar vraagt.

 

 

Tip 4: 

Wees altijd eerlijk

Eerlijkheid duurt altijd nog het langst. Het komt vast wel eens voor dat een klant iets wil en je weet dat het niet de beste keuze is, of je twijfelt zelf of het wel kan. Je gaat het toch doen want je wilt tenslotte toch een tevreden klant. En toen……. is het net niet uitgepakt zoals je had gehoopt of erger nog je klant is he-le-maal niet blij. En dan is er een moment dat je dacht:” Had ik het maar niet gedaan, ik dacht nog ik kan het beter niet doen”

Je denkt soms dat je een klant blijer kunt maken door het toch te doen. Volg je hart maar en durf ook nee te zeggen. Dat maakt je pas echt een professional. Jij durft dat tenminste. Geef je klant dat advies waardoor ze echt de waarde zien van jouw vakmanschap en vertel je klant vertellen wat veel beter staat en veel beter is voor hun haar. You are the professional, so Be ONE!

 

 

Tip 5:

Amazing Advice

Geef je klant elke keer weer een amazing advice. Luister naar de behoeften van je klant en zorg ervoor dat je klant elke keer weer je klant verrast met iets nieuws. Zorg ervoor dat je geïnspireerd blijft om elke keer te vernieuwen.

Wil je het verschil maken en wil je groeien in het geven persoonlijk en professioneel advies te geven aan je klant? Kijk dan eens of mijn training Amazing Advice niet wat voor jou is.

Op mijn website kun je deze vinden.

 

 

Tip 6:

Onthoudt wat je klant verteld heeft

 Herkenning en weten wat de klant de vorige keer heeft verteld. Of misschien wel hoe je klant zijn of haar koffie drink is zeker een vereiste. Je geeft je klant het gevoel van belangrijk zijn en dat zit hem vaak in de kleine dingetjes. Wat doe jij aan klantenbinding?

 

 

Tip 7:

Resultaat van de enquête

Onderschat nooit de kracht en de waarde van de relatie die klanten met jou hebben.

En dan is het super spannend om die enquêtes te gaan lezen want daarin wordt je salon beoordeeld. Hele waardevolle informatie!

Maar dan……..

Wat doe je uiteindelijk met het resultaat?

Uit ervaring die ik heb opgedaan met de begeleiding van vele mysteryguest rapporten kan ik je vertellen dat veel salons uit eindelijk weinig doen met de uitkomst. En hier gaat het nou juist om!

Het komt ook vaak voor dat ze ook niet weten wat ze dan precies moeten veranderen of hoe ze dat moeten doen.

Wil jij echt werken aan de groei van je salon? Durf jij in de spiegel te gaan kijken waar verbetering mogelijk is en winst is te behalen is? Heb je daar hulp bij nodig?

Dan biedt ik je een gratis advies gesprek aan (twv €40,-)

 

2 Comments

 • Michel Vinke schreef:

  Hoi Hester,

  Leuk zo die tips die je geeft aan kappers.

  Knip jij zelf ook nog steeds? Ik zou wel eens een afspraak willen plannen.

  Wellicht heb je ook nog iets aan de kennis die ik heb…?

  • Hester schreef:

   Hallo Michel, ik ben zelf ook haarstylist. Dus je kan zeker een afspraak met mij maken om te knippen.
   Wellicht heb ik zeker aan de kennis die jij hebt. Ik ben nooit te oud om te leren.
   Je kan mij bereiken op 06-45394784

   Ik hoor graag van je.

   Liefs Hester

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je elke maand de inspiratie mail ontvangen

Daarin ontvang je waardevolle tips, aanbiedingen en nog veel meer moois! Schrijf je in!

Gelukt, je bent ingeschreven!