fbpx
hester@decommunicatiecoach.net | 06 45 39 47 84

Voor de ZZP'er

Home

Voor ZZP’ers

Dare to care about your client’s hair

Communicatie is echt een uitdaging. We hebben allemaal onze eigen manier van uitleggen en gebruiken andere woorden om iets uit te leggen. Hierdoor zitten we niet altijd op dezelfde golflengte en kunnen misverstanden ontstaan of fouten worden gemaakt. Met een goede manier van communicatie, had dit voorkomen kunnen worden.

Wat als…. We onze klanten beter zouden leren kennen en hierdoor beter begrijpen? En nog leuker dat we nieuwe inspiratie krijgen. In de beautybranche heb je met mensen te maken en behaal je zoveel meer resultaat wanneer je een goede verbinding maakt met je klant.

 

Herken je dit…

 • Je begint altijd een advies gesprek met: “ Hoe wil je het geknipt hebben?” of “ stukje eraf?” omdat je dit zo gewent bent en je weet niet hoe je anders moet beginnen
 • Je hebt geen inspiratie, je ziet niet hoe het anders kan of wat je klant mooier staat
 • Je heb moeite met je advies goed te verwoorden waardoor je in je eigen woorden verstrikt raakt
 • Je bent bang dat je klant het niet mooi vind, dus adviseer je maar niks anders want dit is toch altijd goed zo?
 • Je komt niet met nieuwe initiatieven want je bent ervan overtuigd dat je klant toch nooit iets anders wilt
 • Je hebt geen tijd om advies te geven, je werkt onder een tijdsdruk want je staat helemaal vol geboekt. (en je loopt nu al uit in je planning)
 • Je bang bent dat de klant het te duur zal vinden, dus dan adviseer je iets wat minder kost, maar ook minder mooi…..
 • Eigenlijk wil je de klant heel nog advies geven over een andere behandeling maar daar is geen tijd voor ingepland. Dus geef je het advies daar ook maar niet over
 • Je vergeet wel eens te adviseren want ik ben zo gezellig aan het kletsen met mijn klant

Het gevolg?

 • Je geeft je klant de kans om gevoelig te zijn om naar een andere salon te gaan, bijvoorbeeld: “Een vriendin heeft enthousiast verteld over dat ze naar fantastische salon is geweest en ze was zo tevreden.
 • Je klant wel vaker aangeeft dat ze wat anders wilt maar jij hebt de inspiratie niet hierdoor bindt jij je klant minder aan jou
 • Je bent niet duidelijk voor de klant en het advies gesprek loopt niet soepel. Je wordt heel onzeker
 • Je klant krijgt niet dat advies wat ze eigenlijk altijd al willen, hierdoor zal je klant sneller naar een andere salon gaan
 • Het advies is niet sterk genoeg waardoor je klant minder vertrouwen in je nieuwe ideeën heeft
 • Doordat je onzeker overkomt zal je klant ook niet snel overtuigd zijn. Als jij het al niet helemaal zeker weet, hoe moet jouw klant er dan vertrouwen in hebben?

Van Hester wordt je instantly vrolijk, enthousiast en gemotiveerd. Na haar lessen viel alles op zijn plek: pas na ECHT luisteren en de juiste vragen stellen hoor je wat je klant nou eigenlijk bedoeld. Door alle kadootjes (alle info die de klant over zichzelf verteld) kan ik een gepersonalized advies geven. De coupe en kleur die ik adviseer past alleen maar bij die klant! Dat maakt het zo bijzonder.
Het levert mij trouwe klanten op, veel nieuwe klanten maar vooral heel veel plezier in mijn werk. Door mijn enthousiasme en het nieuwe adviseren onderscheid ik mijzelf van alle andere kappers. Ik ben net gestart als ondernemer, mijn succes heb ik te danken aan dat ik elke klant een goed advies geef.

Maartje Broekhuis

The sign of a beautiful person is that they always see beauty in others

Gelukkig kan het ook anders!

 

Je klant gaat jouw inspiratie worden. Jouw klant heeft een bepaalde kledingkeuze, een lifestyle en favoriete muziek of bezigheden. Wist je dat je hieruit heel veel kunt halen om te gebruiken in het advies naar jouw klant? Hierdoor kun jij een geweldig tailor made advies geven en jouw klant aan je binden. Jouw klant zal verbaasd zijn door je advies want het gaat daadwerkelijk over wie zij is en wat ze wil uitstralen. Ze zullen 100% vertrouwen in je krijgen en je misschien zelfs wel helemaal de vrije hand geven, dat maakt je werk toch alleen maar leuker?

 

Goede communicatie is dé key van een succesvol bedrijf waar met plezier in gewerkt wordt en waar klanten graag naar terug komen. Communicatie heeft in de beautybranche meerdere vormen:

 1. Communicatie mét je klant
 2. Communicatie over producten

Wanneer jij je klant een advies geeft en de communicatie vaardigheden goed beheerst, heb je de basis die elke beautyspecialist nodig heeft.  Hiervoor heb ik een methode ontwikkeld: 

 

3 golden circle methode

Na het toepassen van deze methode, ga jij veel meer klanten aantrekken. De klanten krijgen namelijk een echt advies op maat; een advies wat bij ze past en waar ze blij & gelukkig van worden. Bestaande klanten komen terug én bevelen jouw salon aan in hun netwerk.

Trainingen

Wil je meer weten? Of wil jij je inschrijven? Dat kan dat natuurlijk! Een vrijblijvend telefoongesprek kan altijd om te bespreken welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Wil je elke maand de inspiratie mail ontvangen

Daarin ontvang je waardevolle tips, aanbiedingen en nog veel meer moois! Schrijf je in!

Gelukt, je bent ingeschreven!