fbpx
hester@decommunicatiecoach.net | 06 45 39 47 84

Werken aan je team

Het fascinerende aan een team is dat er geen één team hetzelfde is. Dat kan ook niet!

We hebben namelijk te maken met verschillende mensen, verschillende karakters, kwaliteiten, verschillende visies. Teams veranderen o.a doordat er mensen weg gaan en weer nieuwe bijkomen. Dus er is noodzaak om altijd aan je team te werken.

Investeren in je team is je team in zijn kracht zetten.

Je moet altijd aan verschillende knoppen draaien om een goed samenwerkend team neer te zetten. Wat ik veel tegen kom in de teambuildingen die ik geef is dat elkaar leren begrijpen, samen doelen stellen, met elkaar over drempels gaan, kwetsbaar durven opstellen en elkaar willen helpen vaak aan de orde komt.

En dat vind ik nou juist zo leuk aan teams en mensen. De juiste knoppen zien te vinden waardoor het team elkaar versterkt. En iedereen kan zijn wie ze zijn. Dat ieder teamlid met plezier naar zijn werk gaat maar ook samen een bedrijf laten groeien.

Misschien ervaar je dat het allemaal niet altijd even makkelijk is. Dat klopt! Het is vallen en opstaan. Maar het kost je vooral veel energie? Of je weet soms niet hoe je bepaalde situaties aan moet pakken?

Ik geef je 10 tips over werken aan je team.

Maar eerst nog een video hierover.

Tip 1:

Heb geduld!

Veranderingen hebben tijd nodig. Individueel, maar zeker ook veranderingen in een team hebben tijd nodig. Dat vergeten wij als leidinggevenden nog wel eens.

Heb geduld en geef je medewerker de kans om fouten te mogen maken. Want dit is de enige manier om te leren.

 

Tip 2:

Complimenten geven

Het lijkt zo vanzelfsprekend, een complimentje geven als iets goed gaat. Toch doen we dat in de praktijk maar weinig. Zijn wij Nederlanders er te nuchter voor? We benoemen eerder wat fout gaat. Dat is jammer, want een compliment is altijd welkom. Als je zelf regelmatig een compliment geeft, krijg je bovendien meer oog voor het positieve in de ander. Daar word je zelf ook weer blijer van. Maar zeker ook het gehele team. Er zal een positieve fibe hangen en dat zal jouw klant ook zeker opmerken.

 

Tip 3:

Laat je team mee beslissen hoe jullie willen samen werken.

Het komt vaak voor dat leidinggevenden bedenken hoe er samengewerkt moet worden. Dat is dus het idee van 1 persoon en die mag ervoor zorgen dat iedereen mee (moet) gaan in dat idee.

Heb jij je team wel eens gevraagd hoe ze willen samenwerken? Door dit samen te bespreken en uit te voeren zal er een samenhorigheidsgevoel ontstaan. Je zal zien dat het team een nieuwe spirit krijgt omdat er met elkaar besproken wordt wat belangrijk voor ze is. Iedereen zal wat water bij de wijn moeten gaan doen. Dit levert hele mooie resultaten op.

 

Tip 4:

Kernkwaliteiten

Ontdek wat ieders kwaliteit is. Iedereen heeft een aantal kernkwaliteiten. Iets waar je goed in bent. Waar je energie van krijgt en waar je niet heel veel moeite voor hoeft te doen.

Als je die ontdekt van iedereen binnen het team kun je iedereen op de goede plek neerzetten waardoor ze elkaar kunnen versterken.

Hier onder meer uitleg waar de kernkwaliteiten vandaan komen en wat je er nog meer mee kunt:

Kernkwaliteiten zijn volgens bedenker Daniel Ofman de specifieke sterktes die iemand kenmerken. Een kernkwaliteit is te herkennen aan iemands bijzondere kwaliteit, waarover hijzelf zegt: ‘dat kan toch iedereen’.

Als je gaat werken en ontdekken welke kernkwaliteiten iedereen in je team heeft en die in een kernkwadrant gaat uitschrijven zal er meer begrip en een prettige samenwerking ontstaan. Je snapt dan wat je valkuil is. Hoe je in je kracht kan blijven staan. Maar ook waarom je het lastiger of prettiger vindt om met bepaalde mensen samen te werken. Kortom mooie inzichten om een sterk en goed samenwerkend team in zijn kracht te laten zetten.

 

Tip 5:

Hoe goed kennen jullie elkaar?

Je brengt verhoudingsgewijs best wel wat tijd met elkaar door. Om een verbinding te maken met je collega’s is het wel goed om wat interesse voor elkaar te hebben. Soms zie je je collega meer dan je eigen partner! Toch?

Het is vaak zo dat als je iets meer weet van je collega je elkaar ook sneller  begrijpt als bijvoorbeeld iemand eens een keer wat eerder weg moet. Dan zal je zien dat iemand sneller zal zeggen: ”Dan blijf ik wel wat langer voor hem of haar”.

Er zijn talloze leuke games om elkaar wat beter te leren kennen. Wat ook een idee kan zijn is 1x in de zoveel tijd een borrel te organiseren. Regel is dat er niet gesproken wordt over het werk.

 

Tip 6:

Succes moet je samen vieren!

Stellen jullie ook doelen?

Zonder doelen te stellen weet je niet waar je staat en waar je naar toe wil als team.

In een team moet je met elkaar doelen stellen waar jullie als team naar toe willen. Dan gaan we er wel van uit dat er momenten zullen zijn dat de doelen behaald worden. Dan is iedereen blij en mogen ze er ook trots op zijn dat ze dat met elkaar hebben gedaan.

Dus mijn vraag aan jou als leidinggevende is……

Hoe gaan jullie dit samen vieren?

Maak er een speciaal momentje van.

Ik hoorde laatst van een team dat ze elk jaar een reisje gingen maken. Ze zijn eerder naar Ibiza en Portugal geweest.

Hoe doen jullie dat? Of welke ideeën heb jij om succes te vieren? Ik lees het graag in een reactie!

 

Tip 7:

Hoe vaak heb jij een gesprek met je medewerker?

Om een vertrouwensband op te bouwen of te onderhouden is het aan te raden om structureel gesprekken in te plannen met je medewerkers. Het is heel fijn om dit van te voren al in te plannen. Je medewerker weet dat het eraan komt en kan er dan ook over nadenken wat zij/hij met jou wil bespreken.

Als je het niet structureel plant dan weet je zelf ook wel dat het er dan bij inschiet en je steeds achter de feiten aan aanholt.

 

Tip 8

Geef aandacht aan de medewerkers die het verdienen.

Je kunt ook zeggen: ”Alles wat je aandacht geeft, groeit”.

Geef vooral de medewerkers aandacht die het verdienen en spreek je waardering voor hen uit.

Je hebt vast wel eens mee gemaakt dat je veel energie steekt in iemand die steeds maar de negatieve aandacht zoekt. Degene die daar niet in gesteund wordt, wordt ook niet meer gevoed met je aandacht en hij of zij zal merken dat ze de aandacht niet meer krijgen die ze (onbewust) graag wilden hebben.

Heb jij het wel eens mee gemaakt? Deel je ervaring in een reactie bij dit bericht!

 

Tip 9:

Kom na wat je beloofd hebt

In een team is vertrouwen een belangrijk aspect. Je mag je teamleden de ruimte geven om zich kwetsbaar op te stellen.

Vertrouwen geef je door na te komen wat je beloofd hebt. Als je de afspraken niet na komt, sla je de plank volledig mis. En is de kans groot dat zij zich ook niet houden aan wat zij beloofd hebben aan jou.

 

Tip 10:

Je ligt onder een vergrootglas

“Ah voor deze ene keer kan ik dat wel doen. We hebben afgesproken dat we dit niet meer zouden doen maar voor deze ene keer…..”

Als je dit vaak genoeg doet heeft dit een negatief effect op jouw team. Als jij de afspraken en de visie niet volgt, waarom zouden jouw teamleden dat dan gaan doen? Alles wat jij doet wordt uitvergroot en onder een vergrootglas gelegd. Je krijgt het op je bordje terug van je team.

Weet je wat er gebeurt als een vergrootglas te lang in de zon ligt? Hij zal brandplekken veroorzaken en als je het nog langer laat liggen zal er een vuur ontstaan. Dit zal ook met jouw team gebeuren.

Dus……. Jij bent het grote voorbeeld voor je team! Geef dus altijd het goede voorbeeld!

Wil je mij volgen op Facebook of instagram dan kan je hier klikken:

https://www.facebook.com/decommunicatiecoachHester/

https://www.instagram.com/de_communicatiecoach/

 

Liefs Hester

Dé Communicatiecoach

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je elke maand de inspiratie mail ontvangen

Daarin ontvang je waardevolle tips, aanbiedingen en nog veel meer moois! Schrijf je in!

Gelukt, je bent ingeschreven!