fbpx
hester@decommunicatiecoach.net | 06 45 39 47 84

Zo motiveer jij je medewerkers

Heb je er wel eens moeite mee met je medewerkers gemotiveerd te houden? Zakt de moed je wel eens in de schoenen? Denk jij er wel eens om een training te volgen over hoe jij je medewerkers in beweging kan zetten? Dan kan mijn training inspirerend coachen zeker een goede keuze voor jou zijn! (Ik geef deze training 1 x per jaar in juni)

Voor inschrijven en meer info kun je terecht op mijn website:

https://www.decommunicatiecoach.net/voor-saloneigenaren/inspirerend-coachen/

 

Wil je je direct inschrijven? Klik dan hier:

https://www.decommunicatiecoach.net/product/inspirerend-coachen/

Hieronder nog 11 tips voor jou!

Als je vragen hebt dan mag je gerust contact met mij opnemen door mij te bellen of een email te sturen. Je vindt mijn gegevens onder contact!

Succes met coachen!

Liefs Hester

 

Tip 1

Stel realistische doelen

Niets werkt zo demotiverend als doelen die niet gehaald worden. Dat je constant aan het werk bent zonder dat het af komt. Laat je medewerker daarom realistische doelen stellen.

 

Tip 2:

Geef vertrouwen

De meeste medewerkers vinden het prettig om zelfstandig te kunnen werken en dingen op hun eigen manier uit te vinden. Durf ze dit vertrouwen te geven. Met realistische doelen en periodieke evaluaties kun je prima in de gaten houden of het werk volgens planning verloopt.

Geef vertrouwen, heb je dat ook? Fouten mogen echt gemaakt worden.

 

Tip 3:

Geef complimenten

Ik geef het toe! Ook ik vind het heerlijk om een compliment te krijgen! Jij toch ook? Wees eens eerlijk….

Hoe vaak geef jij je medewerkers een compliment?

Bij een 1 op 1 coaching sessie met een salon eigenaar kwam dit onderwerp ook ter sprake. Tijdens de sessie kwam hij er achter dat hij zijn medewerkers weinig complimenten gaf. Dit komt doordat hij in zijn frustratie bijna alleen maar bezig was met wat er niet goed ging. Ik heb hem toen een opdracht mee gegeven.

Het blijkt dat mensen gelukkiger in hun werk zijn als hun bijdrage gezien wordt en gewaardeerd. Geef daarom regelmatig complimentjes. Een echt compliment houdt in dat je weet waar iemand mee bezig is en dat je belangstelling toont voor diens werk. Focus niet alleen op het eindresultaat, maar geef vooral ook schouderklopjes tijdens het werk!

 

Tip 4:

Betrek medewerkers bij beslissingen

Probeer je medewerkers zo veel mogelijk te betrekken bij beslissingen die moeten worden genomen en de plannen die worden gemaakt. Doordat jij ze meer betrokken laat zijn bij je salon, geef je ze ook het gevoel dat ze part of the team zijn. Je zal zien dat ze meer met je mee gaan denken en je visie meer gaan uitdragen.

Wat is de visie van jouw salon?

Heb je die helemaal duidelijk? Waar staan jullie voor? Met een duidelijke visie weet je medewerker ook precies waar je naar toe wilt. En jij kunt makkelijker keuzes maken.

 

Tip 5:

Communiceer

Niet bij alle beslissingen kunnen medewerkers worden betrokken. Zorg er dan in elk geval wel voor dat medewerkers goed en tijdig op de hoogte worden gesteld. Daarmee geef jij je medewerker het gevoel dat ze onderdeel zijn van het bedrijf in plaats van een buitenstaander die alleen maar moet doen wat ze opgedragen wordt.

 

Tip 6:

Stimuleer creativiteit en ontwikkeling

De mens is van nature leergierig en wil niet altijd hetzelfde kunstje doen. Misschien zie je dat op dit moment nog niet bij verschillende medewerkers. Dit kun je stimuleren door ze inspirerend te coachen.

Wil je meer weten over inspirerend coachen? Lees dan het onderstaande:

 

Tip 7:

Vier de successen

Het zijn de kleine dingen die het doen! Geef een feestje/borrel als een bepaald doel succesvol is bereikt of een bonus bij het behalen van bepaalde targets. Laat ook eens een medewerker eerder naar huis gaan als je weet dat hij zijn werk goed doet. Doe daar niet te moeilijk over.

Vier jij alle successen? Hoe beloon jij je medewerkers bij successen?

 

Tip 8:

 

Kijk eens in de spiegel naar jezelf

Je kunt iedereen nog zoveel complimenten, ontplooiingsruimte en bonussen geven, als je zelf als manager de kantjes ervan afloopt, zal jouw personeel sneller gedemotiveerd raken. Hoe kun je van ze verwachten om af en toe over te werken, als je zelf altijd om half zes naar huis gaat?

En toch zijn er nog genoeg dingen die je in de praktijk tegenkomt waarbij je graag wat hulp zou willen. De moed zakt je wel eens in je schoenen als we het hebben over je medewerkers gemotiveerd te houden.

 

Tip 9:

Iedere medewerker is weer anders, pas je manier van motiveren hier op aan. 

Uiteindelijk is er geen one-size-fits-all manier van motiveren, omdat elke medewerker weer anders is. De een wil juist wat meer losgelaten worden, terwijl de ander wat meer stimulans nodig heeft. Kijk dus ook naar de persoon achter de medewerker en pas jouw manier van motiveren daarop aan.

 

Tip 10:

Ontdek de kernkwaliteit van je medewerker

 

Wat is jouw kernkwaliteit? En die van je medewerkers?

Inzicht daarin geeft echt een wow effect in jouw team. Je krijgt veel inzicht in je team. Over waarom bepaalde medewerkers goed met elkaar kunnen werken, op welke manier je iemand feedback kan geven. Hoe jij je medewerkers in hun kracht kan laten staan.

 

Wat is een kernkwaliteit:

Een kernkwaliteit kan je niet leren, die kwaliteit heb je van nature. Je kan die echter wel meer ontwikkelen. Deze kwaliteit kan je in een kernkwadrant zetten. In dat kwadrant krijg je inzicht wat je valkuilen zijn, je uitdaging is, hoe je in je kracht kan staan en waar je je mateloos aan kan irriteren.

 

Welke kernkwaliteiten heb jij denk je?

 

Tip 11:
Verras ze!

Een leuke verrassing kan wonderen doen. Een voorbeeld: in de pauze staat er een gedekte tafel met een heerlijke lunch voor ze klaar.

Hoe verras jij je team? Of heb je dat al eerder gedaan? Deel dat met ons!

Ondanks dat je ongetwijfeld erg je best doet om je medewerkers te blijven motiveren zakt je misschien ook wel eens de moed in je schoenen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je elke maand de inspiratie mail ontvangen

Daarin ontvang je waardevolle tips, aanbiedingen en nog veel meer moois! Schrijf je in!

Gelukt, je bent ingeschreven!